Feestelijke opening kas en bloementuin



Vol trots presenteerde Paul Slangen zaterdag 21 september de kas met bloementuin op het binnenterrein achter de Donkersingel. Maandenlang werkte hij aan de kweekkas en de prachtige pluktuin, met daarin voornamelijk de zelfgekweekte dahlia's van Paul. De opening gebeurde onder belangstelling van bewoners, stadslandbouwer Caroline Zeevat, afgevaardigden van de deelgemeente en de Dahliavereniging Schiedam.
De voorzitter van de Dahlia-vereniging verbaasde zich over het resultaat: "Fantastisch dat dit zo kan tussen de flats. Bij ons in Schiedam zou de tuin allang zijn leeggehaald of vernield. Heel bijzonder." Ook de deelgemeente was zeer te spreken over het resultaat. Portefeuillehouder Chantal Zeegers : "Vorig jaar waren we hier ook,  maar het is ongelooflijk te zien wat er inmiddels allemaal is bijgekomen en hoe enthousiast iedereen is. Prachtig dit."De kas werd afgelopen zomer geplaatst op een plek waar voorheen een 'verwaarloosd' perkje rozenstruiken was. Bewoner Paul ging als ervaren tuinder en bloemenkweker onmiddellijk aan de slag met de omliggende tuin en werd de beheerder.

Caroline regelde de kas: "We hadden al een kas aan de Hamakerstraat, maar die was te klein voor al het zaaigoed. Nu kunnen we hier de plantjes opkweken en is er in de omliggende tuin ruimte genoeg voor bloemen.  Het is overigens niet de bedoeling dat er zomaar geplukt wordt uit de tuin, dat moet eerst in overleg met Paul.
Hij heeft er veel verstand van en kan advies geven."Het gezelschap dronk na de opening met elkaar nog een glaasje 'bubbels' en vertrok vervolgens naar het speelterrein van Ravottuh, aan de Donkersingel. Daar stond een zelfgemaakte tomatensoep klaar van Fatma. De dag erna, 22 september, stond een deel van de stadslandbouwdames weer op de markt van Rotterdamse Oogt en verkocht daar zelfgemaakte hapjes. In de wijk werd die zondag burendag gevierd, met onder andere een bloemschikcursus van Paul. Ted organiseerde een workshop 'bloem-aquarellen' voor grootouders en kinderen. Ook hadden stadslandbouw-dames een lunch bereid voor verzorgingstehuis Laurens in samenwerking met Konnektid.




1 opmerking:

  1. zijn de foto's voor publicatie beschikbaar?! graag reactie naar macnuis@gmail.com. Groet! Martijn.

    BeantwoordenVerwijderen