Gras steken en hekken plaatsen


Er is veel werk aan de winkel:diverse aangelegde tuinen in 2011 worden uitgebreid.
De grootste is de kruistuin op de kop van de Krabbestraat.Hier komt een stuk kindertuin voor 10 buurtkinderen, een 'chill-plek' met picknicktafel en diverse buurtbewoners gaan in de uitbreiding nog meer lekkere groenten en kruiden kweken.
Maar eerst moet het gras afgestoken, veel werk; en waar laten we al dat gras? (want er wordt hier niets weggegooid) Een gedeelte wordt onder de nieuwe akkers gespit, een gedeelte wordt in grote houten kratten gecomposteerd, daar laten we van de zomer pompoenen op groeien. En een deel mag opgehaald door tuinders uit andere delen van de stad (wel zelf uitsteken en afvoeren). Zo was daar afgelopen weekend Floris Scheplitz, die zijn vrouw thuis gaat verrassen met een nieuw moestuintje met grasveld. Fijn dat hij fotograaf is en zijn camera bij zich had; bijgaande foto’s zijn van hem.

En de hekken worden gemaakt, een gezellig kastanjehouten hekje bij de nieuwe akker van mevrouw Unal (achter de Meidoornsingel) en schapengaas bij de Krabbestraat. Dat laten we begroeien met rozenbottels, bramen, frambozen en felgekleurde klimrozen. De buurtbewoners kunnen niet wachten tot het af is en kijken uit naar het beplanten.

Wilt u ook een handje meehelpen of graszoden komen halen?
Neem contact op met Caroline Zeevat via zeevat@luna.nl of stuur een mailtje naar Iris Aalbers, leefbaarheidsconsulent bij Vestia:  iris.aalbers@vestia.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten