Red de bijen

2012 is het jaar van de bij. Ze worden met uitsterven bedreigd. Wat je kan doen? Zorgen dat er bloemen groeien waar ze van houden. Overal. Zo ook in de boomspiegels bij Skibroek.nu aan de Asserweg. Het bloemenzaad kregen we van Eosta, want bijen houden van biologisch!

De 4-jarige Taeke en zijn ‘grote zus’ Helen hielpen fanatiek mee. Caroline Zeevat van de Stadslandbouw vertelde hoe het moest: eerst de harde grond een beetje schoffelen, soepel het zaad uit de losse pols strooien (het leukste volgens Helen), dan verse potgrond licht eroverheen verspreiden (het leukste volgens Taeke). En dat was het, simpel.

Een boom is echter niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook aantrekkelijk om je fiets tegenaan te zetten. Dat zou het einde van de ontkiemende zaadjes in de boomspiegels betekenen, dus hebben Caroline en Ted goed duidelijk gemaakt ‘dat hier iets gebeurt’. Met wilgentenen –takken(red)- langs de randen met daaraan lege zaadzakjes, begrijpt iedereen gelijk dat het de bedoeling is die aarde met rust te laten.

8 versbezaaide boomsiegels voor 8 ontluikende units van Skibroek.nu Asserweg. Met een beetje regen en wat zon, belooft het een mooie, bloemige, lente te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten