D'66 bezoekt tuinen Schiebroek-Zuid


De tuinders van Schiebroek-Zuid kregen in het weekend van 9 juni bezoek van de fractieleden van D’66 van de deelgemeente.
De groep maakte die dag een excursie langs tuinen in de deelgemeente. Ze bezochten een volkstuinvereniging, een educatieve tuin, een buurttuin en de stadslandbouw in Schiebroek-Zuid.
Portefeuillehouder Chantal Zeegers maakte met haar collega’s een wandeling langs de moestuinen.
Bewoners bakten koekjes en serveerden Turkse en Marokkaanse thee. Zeegers reageerde enthousiast: “Het is een mooi initiatief, niet alleen voor de sociale samenhang in de wijk, maar ook omdat mensen met elkaar buiten werken en op een gezonde manier hun kruiden en groenten verbouwen.”
De deelgemeente betaalt nu niet mee aan het project van Vestia, maar is wel op zoek naar een andere manier om een bijdrage te kunnen leveren aan stadslandbouw. Zeegers: “We hebben zeker belangstelling, maar er moet zoveel bezuinigd worden op dit moment dat we de financiele middelen er niet voor hebben. Dus kijken we naar hoe we het op een andere manier kunnen faciliteren. Maar misschien moeten we wel iets minder gaan uitgeven aan welzijnswerk en het geld in dit soort projecten stoppen. Ik vind het namelijk echt geweldig.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten