Koken voor de wethouder

Alexandra van Huffelen
De kookkunsten van de bewoners worden inmiddels zo gewaardeerd, dat ze nu ook al door wethouder Alexandra van Huffelen zijn uitgenodigd om voor haar te komen koken. Dat deed ze tijdens een lunch en bezoek aan de moestuinen van Schiebroek-Zuid. De ‘kokkinnen’ worden ingehuurd voor het bereiden van  een groot diner bij de wethouder thuis. Ook deze middag was er weer gekookt met producten uit hun eigen tuintjes. De wethouder, de wijkbeheerder, deelraadsleden en de directeur en medewerkers van Vestia-Noord werd een lunch aangeboden in de ‘kruistuin’ aan de Krabbestraat. Het ‘hoog bezoek’ kreeg o.a. gevulde courgettebloemen, Turkse bulgur, garnalenpasteitjes en snijbonensalade voorgeschoteld. Daarna kregen ze een rondleiding langs de moestuinen.

De wethouder bezocht het project voor het eerst: “Ik vind het geweldig om te zien. Rotterdam doet veel met stadslandbouw, maar dit is echt een bewonersinitiatief en dat is ontzettend leuk. Mensen leren elkaar kennen, koken en eten samen en het is ook heel leerzaam voor kinderen. En wat vroeger gewone groenstroken waren, wordt nu goed benut en ziet er ook nog eens prachtig uit.”
Het gezelschap genoot van de rondleiding en van de lunch in de zon. Stadslandbouwer Caroline Zeevat had tot slot nog een cadeau voor de portefeuillehouder buitenruimte Chantal Zegers, Iris Aalbers van Vestia en voor de wethouder. 'Gestempelde' t-shirts met afbeeldingen van groenten, gemaakt door wijkbewoners. 
22 september staan de 'kokkinnen' van Schiebroek-Zuid weer op de Rotterdamse Oogst-markt op het Heemraadsplein met allerlei Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Surinaamse en Kaapverdiaanse gerechten.
Foto's: Lotte Stekelenburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten