Eten bij Hotspot Hutspot

Na alle cateringen en markten van afgelopen seizoenen, droomden sommige Stadslandbouwdames van een eigen wijkrestaurant. Nu is het zover!  Afgelopen december gingen we proeven en ervaren bij Hotspot Hutspot  op Zuid. En  we krijgen beginjanuari  2013 op de Asserweg een eigen Hotspot Hutspot - Skibroek. Een bijzonder project naar het gelijknamige restaurant in Rotterdam-Lombardijen. De bedoeling is dat kinderen en jongeren onder begeleiding  van volwassenen een gezonde en betaalbare maaltijd koken en uitserveren aan gasten. De producten zijn biologisch en de groenten en kruiden worden grotendeels zelf geteeld. Op de stoep voor het restaurant zullen grote houten bakken de 'tuintjes' vormen met daarin groenten, kruiden en fruitbomen. Ook zal er nauw worden samengewerkt met Stadslandbouw Schiebroek-Zuid.

Initiatiefnemer is Bob Richters:"Het restaurant in Lombardijen en het bijbehorende stadslandbouwproject zijn een groot succes. Het is geweldig om te zien hoe kinderen enthousiast aan de slag gaan met koken. Ze voelen zich veilig en gewaardeerd en leren hoe ze een goede maaltijd kunnen koken. En ze zijn supertrots als ze uiteindelijk hun gerechten ook echt aan de gasten kunnen uitserveren."
Richters bezoekt  buurtscholen om kinderen enthousiast te krijgen voor het project. "Alle kinderen en jongeren zijn welkom. Ze kunnen 's middags gewoon binnenlopen en meehelpen. Per keer is er in de keuken plek voor 7 kinderen".
De kinderen worden begeleid door twee of drie volwassenen. Daarvoor zoekt Richters voor Schiebroek nog vrijwilligers. Het liefst mensen die ervaring hebben in de keuken of in het onderwijs.
In het restaurant wordt een 3-gangenmenu geserveerd voor 7 euro. Het menu wisselt wekelijks en is altijd verrassend.
Vanaf 8 januari gaat Hotspot Hutspot aan de Asserweg open op voorlopig donderdag- en vrijdagavonden. Dat wordt uitgebreid met een avond voor de Stadslandbouwdames.


1 opmerking:

  1. Heel jammer dit is een heel goede zaak.Ben er zelf geweest om met een aantal collega, s wat werk te verzetten.Heb de kinderen gezien die er met heel veel plezier koken en ook de klanten helpen.Dit was voor ons alle een heel bijzondere dag.Het gaf ons een goed gevoel om op .deze wijze iets voor andere te kunnen doen

    BeantwoordenVerwijderen