Internationaal bezoek in Schiebroekse tuinen


Twee excursiebussen vol geintresseerden uit binnen- en buitenland bezochten in de derde week van april de stadstuinen van Schiebroek-Zuid. De excursie begon met een zalige lunch bij Hotspot Hutspot, bereid door de stadslandbouw-dames en Hotspot Hutspot. De rondleiding was onderdeel van een excursiedag in het kader van de Dag van de Stadslandbouw in Rotterdam.
Betrokkenen uit binnen- en buitenland bezochten verschillende projecten in de stad en een internationaal congres in De Doelen. Nieuwsgierig wandelden ze langs de tuinen van Schiebroek-Zuid, waar Caroline Zeevat en  bewoners uitleg gaven over het project. Er werd rondgekeken in de kas aan de Hamakerstraat en in de verschillende tuintjes, die er nog kaal maar keurig verzorgd uitzagen.
In de kas werd al volop sla geoogst en in sommige tuinen bloeiden de fruitbomen.
 De ruim 30 bezoekers reageerden enthousiast. Zoals de Canadees Michael Ableman, projectleider van een groot 'urban-farming' project in Vancouver. "Ik vind het heel charmant wat hier gebeurt," vertelt Michael. "In Vancouver is het project veel groter en werken we voornamelijk met gehandicapten. Maar het is mooi te zien dat bij dit kleinschalige project de bewoners zelf zich zo verantwoordelijk voelen. Daar mag Nederland trots op zijn". Vol interesse luisterde hij naar de verhalen van de bewoners, die meer verstand bleken te hebben van tuinieren dan hij vermoed had.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten